sharing moments

Thursday, February 24, 2011

BFF cum enemy?

assalammualaikum..
ermm...semalam and membawa ke today rasa sgt2 sedeh sebab gaduh ngn my bestie. We never fight like this before *seriusly never!*. But yesterday, entah sapa yg mulut puaka bawak cerita kat dia that had made her angry at me, i telah di serang di bbm..*duuuh!!!*

malas nak tulis panjang panjang sebabnya this is a real personal matter. Which was actually a very SMALL matter yang telah di perbesar2 kan. Enuf said that we ARE besties and we STILL are.

Cuma yang tak sukenya, kenapa mesti nak percaya cakap orang lain? Why didnt she asked me nicely instead of terus serang macam tu je?*grrrr!!!!*

Well, untuk pesanan to others, remember that :
1- orang yg suka merosakkan hidup orang ni akan buat apa saja asalkan dia dpt apa yg dia nak. This goes to tak kira samada utk married couple, teenage couple or even BFF!
*whatever happens, u know ur BFF better and dont listen to others! Talk nicely. mende leh settle!*

2- also remember that, tak semestinya kita tak suka orang tu sekarang, kita akan tak suka dia sampai bile2. There is always a room for changes.

hummmmm...
i dont like this..

3 comments:

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

i had an experience like dis..seyes said, mmg susah..sedeyh sampai nak mati sbb itu besties kita la..but pls..klu bkan salah u pun..try 2 mntak maaf..x salah mengalah..dan mgalah bukan beerti kalah..kita mgkin akn d tduh..tp jgn mnuduh..kalau dia anggap kite besties dia mcm kite anggap itu pada dia..dia akn maafkan..dn korg g serang sapa yg cakap tu.**x baik** tp pgajaran sikit kat org tu..

Gadis Najlaa said...

chill la beb. dugaan mmg ade kat mana2. org dengki busuk hati bersepah atas muka bumi ni. kalau sygkan persahabatan tu, kena banyak bersabar. bwk berbincang. insyaallah settle. be good.hehe

Dida.D said...

tu la..geram sgt2 dgn org yg bawak cte tu..tp xpelah,if she still consider me as her bff,then we'll be ok..
thanx girls! =D